Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από 2016

Η επιλογή μας...

Ο Λενιν και ο Σολζενίτσιν!

Ο Λενιν και ο Σολζενίτσιν ! Ο Λένιν επιστρέφει παράνομα στη Ρωσσία τον Οκτώβριο του 1917. Κομμουνισμοό!Γενοκτονία και Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητος, Κολλεκτιβοποίηση, Πείνα, φρίκη,Τρομοκρατία,Καταστολή,Εμφύλιος Πόλεμος, Μίσος, φθόνος, βία,Ταξική Πάλη,Κανιβαλισμός, Ομοιομορφία, Εξισωτισμός, Αποκτήνωση, Δικτατορία, ιδεολογικός Ολοκληρωτισμὀς, Εθνοκάθαρσεις,  Κὀμμα-Θεός-Θρησκεία-Λατρεία-, Ιερατείο-Α ρχηγός , Μιλιταρισμός, εφεύρεση του εσωτερικού και εξωτερικού Εχθρού, Αμοραλισμός, Κυνισμός, μαχητικός Αθεϊσμός, Ρατσισμός, Αντ ισημιτισμός, κρετινισμός, βλακεία, ηλιθιότητα, Παράλογο, Αστυνομικό Κράτος, Μυστική Αστυνομία, παρακολουθήσεις, χαφιεδισμός, καταδότες, προδότες και προδοσίες κατάργηση του Προσώπου,του Ατόμου,της Ιδιωτικής ζωής,της Ιδιωτικής πρωτοβουλίας, της Αυτενέργειας, της Ελεύθερης Οικονομίας, Ποινική και Ψυχιατρική Καταστολή των Διαφωνούντων με την Αλήθεια της Μαρξιστικής Ιδεολογίας ως εγκληματιών και ψυχασθενών, νέα Γλώσσα,κατασκευή ενός νέου Υπερανθρώπου του Ταξικά Καθ...

π. Πέτρος Μινώπετρος - Αφιέρωμα στον Ντμίτρι Σοστακόβιτς

Εικόνα
To Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» (υπεύθυνος: Π.Α. Ανδριόπουλος) και το Περιοδικό «Στέπα» - Επιθεώρηση Ρωσικού Πολιτισμού (εκδότης: Δ.Β. Τριανταφυλλίδης), διοργάνωσαν εκδήλωση – αφιέρωμα στον μεγάλο Ρώσο συνθέτη Ντμίτρι Σοστακόβιτς, με αφορμή την επέτειο των 110 χρόνων από τη γέννησή του (1906-2016). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Διδασκαλίας στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας «Λίλιαν Βουδούρη», του Συλλόγου Οι φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.(14-11-2016) Ομιλητής:  π. Πέτρος Μινώπετρος, σκηνοθέτης: «Σοστακόβιτς και Σολζενίτσιν: Παράλληλοι».

Αποχαιρετισμός του Βρετανού Πρέσβη, Τζων Κίττμερ

Αγαπητοί μου φίλες και φίλοι, Τα τελευταία 32 χρόνια ταξιδεύω στην πατρίδα σας. Το κάθε βήμα που έκανα, η κάθε κουβέντα που είχα με σας, ο καθένας από σάς που γνώρισα, το κάθε τι που έμαθα καθ’οδόν – ολ’ αυτά υπήρξαν για μένα μια απερίγραπτη χαρά και προνόμιο. Αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, υπηρέτησα ως Πρέσβης της Αυτής Βρετανικής Μεγαλειότητας στην Ελληνική Δημοκρατία. Πρόκειται για έναν μεγαλοπρεπή τίτλο και δεν αισθανόμουν πάντα άξιος να τον φέρω. Αλλά ξέρω πλέον ότι η μεγαλοπρέπειά του κρύβει πολλά μικρά και απλά πράγματα. Και θα τον θυμάμαι με μεγάλη χαρά ως το τέλος της ζωής μου. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να υπηρετώ τη Βασίλισσά μου και την πατρίδα μου σε μια χώρα που, από τα παιδικά μου χρόνια, αγαπάω και θαυμάζω. Πολλοί από σας με έχετε αποκαλέσει «Φιλέλληνα» και κοκκινίζω πάντα από υπερηφάνεια κάθε φορά που μου το λέτε αυτό. Στο μυαλό μου λάμπουν οι μορφές όσων πράγματι αξίζουν τον χαρακτηρισμό αυτόν: ο Βύρωνας, ο Άστιγξ, ο Κόντρινγκτον, ο Τσώρτς, ο Κάν...

Εξήντα νέα ευρήματα για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων

Εικόνα
 Ένα δεύτερο χάλκινο δόρυ με την αιχμή, σε συνέχεια του πρώτου που εντοπίστηκε το 2014, τέσσερα θραύσματα μαρμάρινων αγαλμάτων, η απόληξη ενός ποδιού από ξύλινο έπιπλο με χάλκινη επένδυση, θραύσματα από γυάλινα αγγεία και άλλα από φυσητό γυαλί τύπου millefiori, αμφορείς, μία λάγυνος, μία οινοχόη και ένα χρυσό δακτυλίδι είναι μερικά από τα περίπου 60 ευρήματα  Επίσης, προέκυψαν ευρήματα που δείχνουν την ύπαρξη και δεύτερου πλοίου. Πρόκειται για ένα μολύβδινο σωλήνα διαφορετικού διαμετρήματος, καθώς και διαφορετικού τύπου καρφιών, κεράμων αλλά και διαφορετικών τύπων αμφορέων και λαγυνών. Η έρευνα διεξήχθη από τις 22 Μαΐου έως τις 11 Ιουνίου, από την επιστημονική ομάδα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του αμερικάνικου Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole.

ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων...ήταν μακράν το πιο εξελιγμένο κομμάτι την αρχαία Ελλάδα.

Εικόνα
Ήταν μακράν το πιο εξελιγμένο κομμάτι που βρέθηκαν από την αρχαία Ελλάδα. Τίποτα δεν είναι όπως  πρώτα, ακόμα και τα ρολόγια άρχισαν να φτιάχνονται στην Ευρώπη τον 14ο αιώνα.   Μετά την ανακάλυψή του, οι ερευνητές πίστευαν ότι ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων έπρεπε να είναι κάτι πιο απλό από ό, τι φάνηκε - πώς θα μπορούσαν οι Έλληνες να έχουν αναπτύξει τεχνολογία για να δημιουργήσει κάτι τόσο ακριβή, τόσο τέλεια τεχνολογία, μόνο που είχε εξαφανιστεί για 1.400 χρόνια;    Ο καθηγητής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών Ξ. Μουσάς επισειμένει σε μια πιθανή ανακατασκευή του πάνω από 2000 χρόνια Μηχανισμό των Αντικυθήρων κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Επιστροφή της Αποστολή στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων...

Εικόνα
Τα αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν από την Επιστροφή της Αποστολή στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων... τα μέλη της ομάδας Νικόλας Γιαννουλάκης, Θεοτόκης Θεοδούλου, και Brendan Foley επιθεωρούν μικρά ευρήματα από το Ναυάγιο, και αποσυμπίεση μετά από μια βουτιά στα 50 μ.

Ο Ουμανισμός ειναι Ανθρωπισμός

Εικόνα
Κατηγορίες έναντίον τού 'Υπαρξισμού. Θά θελα έδώ ν' ανατρέψω τίς κατnγορίες που μερικοί έχουν απευθυνθεί έναντίον τού Υπαρξισμού. Και πρώτα τόν κατηγόρησαν πώς διακηρύττει την απάθεια, μέσα σέ μιά απελπισμένη έφησύχαση, μιάς κι ολες οί λύσεις αποκλείονται. Καί πώς θάπρεπε νά θεωρηθει κάθε δράση σ´ αυτόν τόν κόσμο σαν έντελως αδύνατη. "Είναι τελικά, να περιοριστουμε σέ μιά σκεπτικιστική φιλοσοφία. 'Αλλ' όφου ό σκεπτικισμός είναι μια πολυτέλεια τότε οδηγούμαστε σέ μιά άστική φιλοσοφία. Νά τί μάς κατnγορουν κυρίως οί κομμουνιστές.

ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ

Εικόνα
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΕΚΔΟΣΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΙ 1961Νεώτερη ΕΚΔΟΣΗ: ΙΟΥΛΙΟΣ 2005 Πρόλογος Το Παιδομάζωμα, ο σύγχρονος αυτός γενιτσαρισμός δεν ήταν απόφασις μιας στιγμής που τη συνέλαβε ο εγκέφαλος των αρχισυμμοριτών του ΚΚΕ στο Γράμμο και το Βίτσι. Ο Ραδιοσταθμός των ξενοδούλων συμμοριτών του ΚΚΕ ανήγγειλε την έναρξη του εγκλήματος του παιδομαζώματος την 4η Μαρτίου 1948 ως έξης: «Στο τελευταίο Βαλκανικό Συνέδριο της Νεολαίας στο Βελιγράδι, ύστερα από πρόταση του Έλληνα αντιπροσώπου, ομόφωνα πάρθηκε η απόφαση από τους αντιπροσώπους όλων των Δημοκρατικών χωρών, να παρασχεθή βοήθεια και περίθαλψη σε 12.000 παιδιά, προερχόμενα από την Ελλάδα.Τα παιδιά αυτά, ηλικίας 3-15 χρονών, θα στέλλονται στις γειτονικές δημοκρατικές χώρες, όπου θα τους προσφέρεται κάθε βοήθεια, περίθαλψη και εκπαιδευτική μόρφωση. Για κάθε 25 παιδιάθα υπάρχει μια δασκάλα που θα επιβλέπει».

"ΕΛΕΝΗ"

Εικόνα
"ΕΛΕΝΗ" (ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ- Ολόκληρη η ταινία)  Η ταινία που πολεμήθηκε από τη μεγαλύτερη μερίδα του τύπου στην Ελλάδα και αγαπήθηκε από την πλειοψηφία του τύπου στο εξωτερικό.

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ π. ΠΕΤΡΟ ΜΙΝΩΠΕΤΡΟ

Εικόνα
Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ π. ΠΕΤΡΟ ΜΙΝΩΠΕΤΡΟ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ 89,5 Του Π.Α. Ανδριόπουλου Το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας 89,5 στο πλαίσιο της εκπομπής «Από Τέχνη σε Τέχνη», που μεταδίδεται κάθε Κυριακή 20:00-21:00, επιχειρεί να διαλεχθεί και να παρουσιάσει τα διάφορα είδη τέχνης μέσα από προσωπικές μαρτυρίες σημαντικών ανθρώπων που τα υπηρετούν. Αυτή την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, με αφορμή την έκδοση του τελευταίου βιβλίου του Θανάση Βαλτινού «Επείγουσα ανάγκη ελέου» θα μεταδώσει σε επανάληψη εκπομπή με καλεσμένο τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Θανάση Βαλτινό. Η εκπομπή έχει τα θέματα: α) «Οι επιρροές στο έργο του Θανάση Βαλτινού: ο λόγος των Ευαγγελιστών, οι ακολουθίες της Εκκλησίας και η παράδοση» και β) «Η συμβολή της λογοτεχνίας (Βιβλία: Ορθοκωστά και Ανάπλους) στην ιστορική διερεύνηση της αλήθειας για τον εμφύλιο (1943 – 1949)» και την επιμελείται και την παρουσιάζει ο ιερέας και σκηνοθέτης π. Πέτρος Μινώπετρος. Διαβάζοντας το παραπάνω δελτίο τ...

ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΑΣ ΑΝΤΡΕΪ ΤΑΡΚΟΦΣΚΙ (26-2-2016)

Εικόνα
Αντρέι Αρσένιεβιτς Ταρκόφσκ ι Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 το βράδυ, στον Πολυχώρο ΑΙΤΙΟΝ, στου Μακρυγιάννη (Αθήνα), η εκδήλωση - αφιέρωμα στον μεγάλο σκηνοθέτη Αντρέϊ Ταρκόφσκι (1932-1986), με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατό του, που διοργανώθηκε από το Καλλιτεχνικό Σύνολο ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ (υπεύθυνος: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος).  Το αφιέρωμα, με τον γενικό τίτλο NOSTALGHIA, περιλάμβανε τις ακόλουθες εισηγήσεις: - π. Πέτρος Μινώπετρος, σκηνοθέτης: «Η πνευματικότητα του Ταρκόφσκι μέσα από τον κινηματογραφικό λόγο». 

Οντίν πηγαίνει στο πηγάδι τον Μίμιρ: Η θυσία του για τη σοφία.

Εικόνα
Μύθοι της Σκανδιναβίας Και έτσι ο Οντίν, χωρίς να είναι πια καβάλα στον Σλέιπνερ, το οχτάποδο άλογό του, χωρίς να φορά τη χρυσή του πανοπλία και το κράνος του αετού, και χωρίς καν τη λόγχη στο χέρι του, ταξίδεψε στο Μίντγκαρντ, τον Κόσμο των Ανθρώπων, πηγαίνοντας προς το Τζοτοννχάιμ, το βασίλειο των Γιγάντων. Δεν λεγόταν πια Οντίν, Πατέρας των Πάντων, αλλά Βέγκταμ ο Περιπλανώμενος. Φορούσε ένα σκούρο μπλε μανδύα και κρατούσε ένα ραβδί οδοιπόρού στα χέρια τον. Και τώρα, καθώς πήγαινε προς το Πηγάδι τον Μίμιρ, που ήταν κοντά στο Τζοτοννχάιμ, συνάντησε έναν Γίγαντα καβάλα σε ένα μεγάλο Ελάφι. Ο Οντίν φαινόταν άνθρωπος στους ανθρώπους και γίγαντας στους γίγαντες. Πήγε δίπλα στον Γίγαντα πάνω στο μεγάλο Ελάφι και οι δυο τους προχωρούσαν μαζί. «Ποιος είσαι, ω αδελφέ;» ρώτησε ο Οντίν τον Γίγαντα. «Είμαι ο Βαφτχρούντερ, ο σοφότερος των Γιγάντων», είπε αυτός που ήταν καβάλα στο Ελάφι. Ο Οντίν τον γνώρισε τότε. Ο Βαφτχρονρντερ ήταν όντως ο σοφοτερος των Γιγάντων, και πολλο πηγαιναν σ...

Τα χρυσά μαλλιά της Σιφ: Πώς ο Λόκι προκάλεσε προβλήματα στο Άσγκαρντ.

Εικόνα
Μύθοι της Σκανδιναβίας 'Ολοι όσοι ζούσαν στο Άσγκαρντ, οι Άεσιρ και οι Ασίνιον, δηλαδή οι Θεοί και οι Θεές, και οι Βάνιρ, οι φίλοι των Θεών, ήταν θυμωμένοι με τον Λόκι. Δεν ήταν παράξενο που ήταν θυμωμένοι μαζί τον, αφού είχε βοηθήσει τον Γίγαντα Θιάστ να κλέψει την Ιντούνα και τα χρυσά μήλα της. 'Ομως πρέπει να πούμε ότι επειδή έδειχναν αυτή την οργή τούς, ο Λόκι ήθελε να προκαλέσει κι άλλα προβλήματα στο Άσγκαρν. Μια μέρα τον δόθηκε μια ευκαιρία να το κάνει αυτό και η καρδιά τον αγαλλίασε. Η Σιφ, η γυναίκα τον Θορ, κοιμόταν έξω από το σπίτι της και τα υπέροχα χρυσαφένια μαλλιά της είχαν απλωθεί παντού γύρω της. Ο Λόκι ήξερε πόσο αγαπά ο Θορ αυτά τα αστραφτερά μαλλιά και πόσο πολύτιμα ήταν για τη Σιφ επειδή ακριβώς ο Θορ τα αγαπούσε. Να η ευκαιρία τον να τους εκδικηθεί. Χαμογελώντας, πήρε το ψαλίδι τον και έκοψε τα αστραφτερά μαλλιά, κάθε μπούκλα και κάθε πλεξούδα. Η Σιφ δεν ξύπνησε όσο της έκλεβε τον Θησαυρό της και ο Λόκι άφησε το κεφάλι της κουρεμένο κα...

Η Ιντούνα και τα μήλα της: Πώς ο Λόκι έθεσε σε κίνδύνο τούς Θεούς.

Εικόνα
Μύθοι της Σκανδιναβίας Στο Άσγκαρντ υπήρχε ένας κήπος, και σε αυτόν τον κήπο υπήρχε ένα δέντρο, και αυτό το δέντρο έβγαζε αστραφτερά μήλα. Κάθε μέρα πού περνά μας κάνει να γερνάμε και μας φέρνει πιο κοντά στη μέρα που θα είμαστε σκυφτοί και αδύναμοι, με γκρίζα μαλλιά και αδύναμα μάτια. 'Ομως εκείνα τα αστραφτερά μήλα πού μεγάλωναν στο Άσγκαρντ είχαν μια ιδιαίτερη ιδιότητα: όποιος τα έτρωγε κάθε μέρα δεν γερνούσε ποτέ ούτε μια μέρα, γιατί τα μήλα κρατούσαν μακριά τα γη ρατειά. Η Ιντούνα, η Θεά, φρόντιζε το δέντρο στο οποίο μεγάλωναν τα αστραφτερά μήλα. Το δέντρο δεν έβγαζε ούτε ένα μήλο αν δεν ήταν εκείνη εκεί για να το φροντίσει. Και κανένας εκτός από την Ιντούνα δεν μπορούσε να κόψει τα αστραφτερά μήλα. Κάθε πρωτα έκοβε και τα άφηνε στο καλάθι της και κάθε μέρα οι Θεοί και οι Θεές έρχονταν στον κήπο της για να φάνε τα αστραφτερά μήλα και να μείνούν για πάντα νέοι. Η Ιντούνα δεν έφεύγε ποτέ από τον κήπο της. 'Ολη μέρα και όλη νύχτα έμενε μέσα στον κήπο ή στο χρυσό σπί...